Refurbished iPhone, waar moet je op letten?

Een refurbished iPhone kopen is populair en steeds meer mensen kiezen ervoor. Als je nog niet weet wat een refurbished iPhone is dan raden wij je aan om dit artikel te lezen. Ben je wel bekend met het fenomeen ‘refurbished’ dan vertellen wij jou waar je op moet letten. Dat is belangrijk, omdat steeds meer webshops deze producten aanbieden.

1. Keurmerk of een certificaat bij een refurbished iPhone

Ken jij de refurbished keurmerk al? Voordat je op zoek gaat naar een refurbished product adviseren wij jou om je eerst in te lezen in de bedrijven die het aanbieden. Controleer of het bedrijf is aangesloten bij het refurbished keurmerk of verdiep je in het certificaat die ze aanbieden. Biedt het bedrijf geen keurmerk of certificaat aan? Dan mag je ervan uit gaan dat zij niet werken met bepaalde kwaliteitsstandaarden. En dus, niet de moeite hebben genomen om zich te bewijzen aan het publiek.

2. Transparante werkwijze

Een gereviseerde telefoon is al eens eerder gebruikt en dus is het logisch als je een kijkje mag nemen in het onderhoudsboekje. Dat doe je ook als je een tweedehands auto koopt, niet waar? Een bedrijf in refurbished producten moet transparant zijn over haar producten en het revisieproces (de manier waarop een mobiel wordt gereviseerd). Er zijn weinig bedrijven die de historie en de conditie van een refurbished mobiel publiekelijk maakt. Aan de ene kant kunnen we dat begrijpen, omdat het vastleggen van de historie en/of de testresultaten van elk refurbished mobiel best arbeidsintensief kan zijn. Dat betekent niet dat het onmogelijk is.

Online conditierapport van je refurbished iPhone

Het bedrijf refurbishedmobiel.nl is volledig transparant over het onderhoudsboekje van een refurbished mobiel. Na de aankoop van een refurbished mobiel geven zij de klant toegang tot de conditie en de testresultaten van het bestelde product. Met behulp van een online tool wordt het conditierapport online in je browser weergegeven. Je vult het IMEI-nummer van je mobiel in en drukt op ‘Conditie opvragen’.

3. Een helder garantiebeleid

Bij een nieuwe iPhone krijg je standaard 2 jaar garantie. Bij een refurbished iPhone krijg je ook meestal 2 jaar garantie. Toch kan het garantiebeleid van een refurbished iPhone anders in elkaar zitten. Daarom raden we je aan het garantiebeleid goed door te lezen. Kun je het garantiebeleid niet op de website van de aanbieder vinden? Dan mag je deze aanbieder overslaan.

Een helder garantiebeleid van een aanbieder is:

  1. vindbaar op de website;
  2. in Jip en Janneke-taal uitgelegd;
  3. vergelijkbaar met de fabrieksgarantie;
  4. geprint meegeleverd bij de bestelling;

Punt 4 is de versie van de garantie die bij de aankoop van je refurbished iPhone hoort. Een garantiebeleid op de website kan veranderen en daarmee niet vastgelegd voor de consument.

 

Terug naar het overzicht